Filmfanatiker

Igår blev det inget bloggande då jag inte hade tid. Skoldagen gick skapligt bra, vi fick sluta tidigare för att jobba hemma med spanskan. Jag och Ellen gick då hem till henne, lämnade väskor och sedan begav vi oss faktiskt ut till citygross för att köpa godis och lite annat till kvällen. När vi sedan kom hem en timme senare slog vi oss ner i soffan och såg på Sunes jul och Sunes sommar

20.20 började vi gå upp mot stan. Vi mötte min kusin Robin vid bion och sedan var det äntligen dags för Hunger Games ännu en gång! :) Men denna gång fick inget godis följa med, istället fick två skedar och en burk med nutella. Haha, det var rätt gott kan jag säga ;) När filmen var slut följde vi Robin ut, och sedan knallade vi hem till Ellen. 
Hemma hos henne blev det att bädda sängen och sedan se på Breaking Dawn. Det blev sent inatt, så nu är jag rätt trött. 

Och eftersom vi båda var trötta denna morgon/förmiddag så fick det helt enkelt bli film. Vi valde att se på Narnia då det var ett bra tag sedan vi båda såg den. Jag hann nätt och jämt med bussen som gick hem 15.18. När jag kom hem så var en annan kusin här, och ska tydligen stanna över natten, vilket ska bli kul! :) Men nu är jag så trött så funderar på att lägga mig och läsa ett tag, eller något sådant.
Min vardag | | Kommentera |

Dumlekola

Hehehe, nej tyvärr så var inte alla de här dumle bara till mig. När jag kom hem efter skolan så mötte jag pappa vid parkeringen, och han som var så snäll gav mig pengar till min bakning. Så istället för att gå in och inte göra något speciellt, så valde jag att cykla bort till ica och köpa dumle, citron och vaniljsocker, det var den enda som saknades till mina muffins.

Dock bakade jag ändå inte direkt, satt istället och såg på ett avsnitt av Plain Jane som gick på Mtv, sedan så åt jag mat tillsammans med pappa. Och för ca 2 timmar sedan började jag. De är så fina ska jag säga er! :) Men dumlen ville inte vara på min sida, så den valde att droppa ner i ugnen och rinna ut över hela plåten, så nu har jag lite att städa ;)
Min vardag | | Kommentera |

Dirty Dancing; the musical

Så i lördags (24/3) åkte jag, mamma, Amanda, Emma och våra mammor och två småsystrar upp till Stockholm för en hel dag där. Vi tog tåget 08.27 från Norrköpings centralstation. Tågresan kändes en aning lång, men till sist vid 10.30 anlände vi till storstaden. Vi behövde lite energi för att vi skulle kunna shoppa några timmar, så vi beslöt oss för att ta en god fika på något café som jag faktiskt inte vet vad det heter. Men gott var det :)

Sedan så begav vi oss in till stan, där vi gick till Åhléns. Jag passade på att köpa en ring, efter åhléns var det lite småaffärer som önskades. Efter ett tag splittrades vi, och jag valde att hänga på gänget som skulle till H.M. Jag hittade där en söt hallonfärgad klänning som jag valde att köpa. Mycket nöjd :)
14.00 träffades vi allihop igen, och bestämde oss för en lunch i kungsträdgården med solen som värmde oss. Efter att vi blev lite mätta så gick vi till China Teatern.

15.00 började musikalen. Den höll på i 3 timmar med en paus på 25 minuter. Jag var lite tveksam till att se en av mina favorit musikalsfilmer som just en musikal. Men vet ni att jag blev så glatt förvånad att den var så bra att jag vill se den igen. Skådespelarna/dansarna var helt makalösa! Uppsättningen av musikalen var jättebra, de hade fått med mer än vad som fanns i filmen. Scenerna i musikalen var väldigt lika med filmen, men så ska det vara, så där blev jag bara glad :) 

Linus Wahlgren hade en roll i musikalen, han spelade huvudrollen Johnny Castles kusin. Och var jättebra han med. Huvudrollerna spelades av Emilia Ödling Runsteen och Pascal Jansson. Nästan så att jag tycker att musikalen är snäppet bättre än filmen, men nja. Kan inte riktigt bestämma mig. Ingen kan ju ändå ta Patrick Swayzes roll som Johnny. Låtarna i musikalen var många, och kan inte komma på en scen eller låt som inte var med :) En av de absolut bästa musikaler jag gått på! :)

Efter musikalen så var vi alla på glatt humör, och vi började leta efter någonstans att äta. Det fick bli en grekisk restaurang med vitlöksbröd till förrätt och kyckling gyros med klyftpotatis till varmrätt. När vi var mätta och belåtna så tog vi oss en promenad genom Stockholm city. 21.51 gick tåget till Norrköping hem igen, trötta men mycket glada och nöjda med dagen anlände vi hem vid 23.30. 

Mitt betyg på musikalen: 5/5
Resor | | Kommentera |
Upp