För lång tid i en buss

Vanligtvis tar det 1½ timme - 2 timmar att åka från Norrköping till Stockholm. Men idag, på vägen hem från Stockholm tog det ca 4 timmar, på grund av 2 trafikolyckor, så 4 timmar i en buss, istället för 2, är rätt lång tid. Så just nu är jag galet trött. Vad gjorde jag i Stockholm...? Det var SACO-mässa vi, alla treor gick på. 
 
Vi gick på seminarier, och pratade med många olika universitet. Jag tror jag fick fram det jag ville med dagen, plus lite mer faktiskt. Det blev en lyckad och lärorik dag med andra ord :)
 
Imorgon, så ska jag till Stockholm igen. Men då är det bara för nöjes skull, då ska det shoppas julklappar tillsammans med Ellen, och gå på julmarknader och titta på allt fint julpynt. En riktig mysdag! :)
Nu väntas en tv-kväll med pappa och syster och med god mat.
Min vardag | | Kommentera |

Starcrossed

*Skakar på huvudet*. Och så har jag påbörjat ännu en ny bokserie. Det är egentligen sjukt hur mycket jag läser. När en bok är över, så är nästa redan där och väntar på mig. Inte för att jag klagar direkt... Snarare tvärtom. Jag läste ute boken Eld i veckan, och igår kväll påbörjade jag en ny serie som heter Starcrossed. Fastnade efter första kapitlet. 
 
 
Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren ... Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.
Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.
Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?
Jag har inte ens kommit upp i 100 sidor än, och ändå tipsar jag om denna bok. Vilket betyder att den är riktigt bra :)

Böcker | | 3 kommentarer |

Bra och dåliga sidor

 
Go' kväll! Och så var det fredag igen! Vad härligt...! Eller, det är i alla fall min åsikt. Jag har inget vettigt att säga egentligen, inget speciellt händer i mitt liv just nu, förutom att skolan gillar att tortera oss. Jag hade matteprov idag, vilket resulterade katastrof för min del. Jag tror ärligt talat att det var det värsta prov jag någonsin gjort. Vilket samtidigt är lite komiskt, för i veckan fick jag reda på mitt resultat på tyskaprovet vi hade häromveckan, och jag hade bara ett fel. Vilket innebar att det var det bästa prov jag någonsin gjort...
 
Men nu är det helg, och imorgon har jag ingenting planerat. På söndag ska jag tillbringa dagen tillsammans med Ellen och på kvällen ska vi möta upp Sanna och en kompis till henne. Så för en gång skull längtar jag till söndagen! Haha. 
 
(Förresten, låten i det här inlägget, är en cover på Christina Perris låt A Thousand Years. Den är otroligt vacker!)
Min vardag | | Kommentera |
Upp