Onsdag 27 februari

Back to school. Tisdag och onsdag denna vecka har det varit hälsodagar, vilket inte har varit särskilt kul. Definitivt inte igår, då jag alltid är ledig på tisdagar annars. Men de två dagarna är över, och imorgon är det vanliga lektioner. Jag och Ellen har planerat in en fikastund efter skolan imorgon, så det låter inte helt fel om ni frågar mig, vi måste ju på något sätt fira att hon tagit körkort :)
 
Ikväll är det Pretty Little Liars & Grey's Anatomy time, med Amanda. Någon dör i PLL, hjälp! Jag har faktiskt inte en aning om vem det är, då jag har försökt hålla mig borta från serien idag. Så det kommer bli väldigt spännande! 
 
Jag bara måste visa er denna video. Jag tror att jag både skratta och grät (av glädje) när jag såg den:
 
Min vardag, Videos | | En kommentar |

Oscarsgalan 2013

Tack vare att vi har studiedag idag, så kunde jag sitta uppe inatt och se på årets Oscarsgala. Förra året såg jag också galan, men tyckte då att den var långtråkig, så jag har för mig att jag inte såg klart hela. Men jag tycker att årets gala var mycket bättre, Seth MacFarlane var galans värd, och jag tycker att han lyckades. Här är några av galans vinnare 2013:
 
 
 

Best Picture
Argo

Best Actor
Daniel Day-Lewis - Lincoln

Best Actress
Jennifer Lawrence - Silver Linings Playbook

Best Supporting Actor
Christoph Waltz - Django Unchained

Best Supporting Actress
Anne Hathaway - Les Miserables

Directing
Ang Lee - Life of Pi

Documentary Feature
Malik Bendjelloul and Simon Chinn - Searching for Sugar Man

Makeup and Hairstyling
Lisa Westcott and Julie Dartnell - Les Misérables

Music – Original Song
“Skyfall” from Skyfall

Visual Effects
Life of Pi - Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer and Donald R. Elliott

Jag tycker att det är jättekul att "Searching for Sugar Man", vann en Oscar eftersom Malik som gjort filmen är från Sverige. Vi kammade hem hela 3 priser igår, två priser angående ljud/musik och dokumentären. Inte illa! :). Sedan var det även roligt att Jennifer Lawrence och Les Misérables tog hem priser. Så ja, galan var helt okej i år. 

| | En kommentar |

Bad i februari...?

Det här är vad jag och de andra i kursen Natur och Friluftsliv gjorde igår eftermiddag. Vi badade isvak. Jag ryser fortfarande när jag bara tittar på bilden. Det går inte att beskriva med ord känslan som man fick när man hoppade i. Jag valde att vara först, och när jag väl kom upp över ytan, det var en mardröm. Panik. Sådan panik jag fick. Jag försökte ta mig upp med händerna först, men min lärare sa åt mig att använda ispiggarna vi hade fått, så först fick jag inte loss dem, och sedan skulle vi räkna ner från tio, för att se att vi blev "bekväma" i vattnet, hur man nu kan bli det förstår jag inte. Men att räkna ner var inte lätt! Min lärare fick hjälpa mig. Usch! Förhoppningsvis slipper jag vara med om det här någon mer gång, det var bara jobbigt och hemskt. Men jag antar att det ändå var en rätt häftig upplevelse, en nödvändig upplevelse om inte annat.
 
Nu har jag sportlov! Ett rätt efterlängtat sådant måste jag säga. De senaste 3 veckorna i skolan har jag bara velat kräkts på. Så mycket att göra, att jag inte visste var jag skulle ta vägen ibland. Men nu så är det över, så länge åtminstone. Nu ska jag njuta av lovet, träffa en del kompisar, se på film och baka ett och annat :)
Min vardag, Resor | | Kommentera |
Upp