Onsdag 27 augusti

Nu vet jag inte riktigt om jag faktiskt tycker att det är sommar längre. På mornarna när jag är på väg till jobbet vill jag nästan ta på mig vantar, men eftersom vi fortfarande är i augusti så tänker jag vänta till september åtminstone. Vi har haft grått och trist väder i över en vecka, och så idag, så tittade äntligen solen och den blåa himlen fram. Riktigt härligt!

Idag så är jag ledig, men gick ändå upp 07.50 för att vara hos frisören 09.00. Ca 1 dm blev avklippt och jag är nöjd. Jag träffade Angeliqa en snabbis för att äta Frozen Yoghurt och uppdatera varandra vad som händer i våra liv, eftersom det var ett tag sen. Jag och Alice cyklade sen hem tillsammans och såg på en väldigt random film. Nu är mina ögonlock är fortfarande gröna, då Alice fick sminka mig lite "crazy" förut. Vi gick ut och tog lite härliga sommarbilder, och nu ska jag ta och läsa lite i The Maze Runner.

Ikväll ska jag träffa Louise för att säga hejdå, då hon åker till Gotland för en månad, på fredag. Det blir det gamla vanliga hederliga för oss, som jag ser fram emot.
Min vardag | | Kommentera |

Blåbärscheesecake

En riktigt sommarnjutare är denna cheesecake, jag som egentligen inte är så förtjust i bär, har verkligen ändrat åsikt den här sommaren. Den här blåbärscheesecaken är otroligt god, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av receptet.

BOTTEN:
75g smör
14 digestivekex
½ dl socker
 
FYLLNING:
3 dl  vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl socker
125g philadelphiaost
ca 2 dl blåbär (fritt att välja själv hur mycket man vill ha)
 
TILLAGNING:
Botten:
1. smält smöret
2. krossa digestivekexen
3. blanda smör & kex tillsammans med socker
4. tryck ut botten i en rund form
 
Fyllning:
1. vispa grädden tillsammans med vaniljsocker i en skål
2. vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål
3. vispa äggulor och socker i en stor skål och tillsätt philadelphiaost
4. tillsätt sedan innehållet i de andra skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
 
Häll i blåbären i smeten och rör runt med en sked (om du inte vill att blåbären ska gå sönder), annars vispa ner dem. Jag valde sked, för jag ville ha lite tuggmotstånd. 
Häll till sist smeten i formen och ställ i frysen i minst 5 timmar. 
 
Smaklig måltid! 
Recept | | Kommentera |

Köpenhamn och annat

Och så var vi inne i augusti. Helt otroligt hur snabbt det faktiskt går, imorgon (4/8) är det exakt en månad kvar till Ellen kommer hem, då har vi klarat av ett helt år. Väldigt läskigt snabbt har det gått måste jag säga att jag tycker. 
Det jag har hunnit gjort sen jag bloggade senast är att baka (ska se om jag lägger upp något av recepten), både blåbärscheesecake & kanelbullar. Båda blev nästintill för gott. Jag har även hunnit bada lite mer och ätit för mycket glass. 
 
I måndags började min semestervecka och i tisdags så tog jag och familjen tåget till Köpenhamn. Vi besökte Tivoli, Ströget och Nyhamn bland annat. Hem fick jag med mig ett par skor. Det var riktigt härligt att få komma hemifrån några dagar.
 
Min vardag | | Kommentera |
Upp