Första dagen på jobbet

Halli hallå!

 
Precis som rubriken lyder så var det idag första dagen på mitt nya jobb. Det var för ca 3 veckor sen som jag fick samtalet om att jag hade fått jobbet, och nu var det äntligen dags! Sökspecialist på Eniro! Jag tycker att dagen har varit väldigt bra, jag har redan hunnit lära mig många nya saker, och träffat en hel del människor. Än så länge så känns väldigt bra. I två veckor nu har jag en utbildning, då mina tider är 08.00-15.00. Måste säga att det är rätt skönt att äntligen få göra någonting annat än att gå till Ingeus (jobbcoach). En aning trött kan jag medge att jag är, men det får man väl vara första dagen...?

Ska vila lite, och om ca 2 timmar så är det dags för Divergent!! LidiaLouise, Louises kompis och jag ska gå på förhandsvisningen av filmen. Otroligt glad är jag att de faktiskt förhandsvisar en sån stor film! :). Just nu håller jag på att läsa tredje och sista boken i trilogin, tyvärr har jag råkat sett vad som kommer hända, men jag kan slå vad om att det finns fler överraskningar i boken, jag har ju bara kommit till sid 65.

Vad tycks om mina Cupcakes? Chokladcupcakes med chokladfrosting, jag är både förvånad och stolt över min kreation, frosting och jag brukar inte gå ihop så bra, men igår gick det väldigt bra. Kommentera om ni vill att jag lägger upp receptet.

Vad har hänt annars i mitt liv då? Inte mycket faktiskt, jag träffade en god vän förra helgen, Amanda, vi hade det mycket trevligt, som vanligt, med både det ena och det andra att äta. Louise och jag har hunit träffats en par gånger, senast i fredags, då blev en kväll med Desolation of SmaugWelcome to Sweden och Pretty Little LiarsEmma träffar jag oftast i veckan då vi tränar tillsammans, vilket är väldigt smart och bra sätt att träffas på då vi inte träffas så ofta annars. Ja en hel del kompisar, men utöver det har det blivit jobbcoach och tillbringar mycket tid hemma. Men nu är det slut på det!
Min vardag | | Kommentera |

Divergent

Divergent är den första boken i en trilogi av författaren Veronica Roth. För över 2 år sen så köpte jag en bokbox med de två första böckerna, då den tredje inte kommit ut än. Jag kommer ihåg att jag fick syn på Divergent på någon hemsida, läste om den, blev genast intresserad, och ville givetvis läsa den. 2 år senare, så tar jag äntligen tag i min lilla bokbox, och slukade första boken på ca 2 veckor.

Nu har ju filmen som är baserad på första boken, premiär den 30 april i Sverige (jag får se den om ca 1 vecka, pga bioklubben). Jag är glad att jag åtminstone tog tag och läste boken innan filmen, och nu håller jag på att läsa andra delen. Jag läser dem på engelska, och det är jag glad för, det är många konstiga ord, och att läsa med svensk översättning, som att factions, blir falanger...??, förstår jag inte riktigt, jag vet inte ens vad falanger betyder på svenska...?. Så nej, jag läser hellre på engelska då.
 
Det är över två år sen jag köpte dem, och har inte läst dem förrän nu, ibland gör jag så, och varför vet jag inte, när jag ändå vet att jag är intresserad av att läsa dem. Men nu tänkte jag i alla fall tipsa om trilogin. Den är rätt hemsk, men riktigt spännande och bra. 
 
 
I Beatrice Priors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga,De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först
Böcker, Min vardag | | En kommentar |

Troye Sivan

Boken The Fault in our Stars har många fattat tycke för, bland annat jag och även en ung kille vid namn Troye Sivan. Han är skådespelare och sångare, och när han hade läst boken så bestämde han sig för att göra en låt som passar till boken. Låten heter precis som boken. Och det var igår som jag fick syn på hans musikvideo, som är helt underbar, och låten likaså.
 
| | Kommentera |
Upp