Måndag 30 maj

Sommaren är så nära just nu. 2 dagar kvar och sen är det juni! ☼. Jag håller tummarna för att sommaren här hemma i Sverige blir bättre än förra året, i och för sig blir det en hel del jobb, men när man väl är ledig är det inte helt fel med en glass eller två i solen.

I helgen åkte jag och Ellen till Stockholm. Det var skönt att få komma iväg en sväng och bara släppa allt och njuta av sin lediga helg. Vi valde att hoppa över Drottninggatan, eller i alla fall inte spendera hela dagen där, tror faktiskt det bara blev en halvtimme eller så. Vi gick till Gamla Stan, Götgatan och Hornsgatan och åt god middag på TGI; Friday's. Shorts, tröja och en morsdagspresent blev mina inköp under vistelsen i huvudstaden -nöjd.
 

Söndagen spenderade vi med Bates Motel. På kvällen blev det morsdagsmiddag med familjen på Cromwells, och när vi kom hem såg jag ännu ett avsitt av Bates, innan jag somnade relativt snabbt trött som jag var. 
Lite seg imorse var jag när klockan ringde 04.50, men jobbdagen gick bra och snabbt.
 
Ikväll var det bio som gällde! Medlemskväll med bioklubben -vilket betyder, gratis bio, popcorn och dricka. Filmen som visades var The Dressmaker med Kate Winslet och Judy Davies bland huvudrollerna. Mina förväntningar var låga då jag inte hade hört någonting om den. Men om den var bra!? Riktigt riktigt bra film, så välgjord, otroliga prestationer av skådespelarna. Den hade egentligen pretty much allt -humor, sorg, död, romantik och drama. Jag kan definitivt tipsa om att gå och se den! :)
Min vardag | | Kommentera |

Tisdag 24 maj

Jag har haft en sån riktigt bra helg att jag knappt ville gå tillbaka till jobbet igår. Men det gjorde jag och nu är jobbveckan igång!
 

Helgen. Jag började helgen med en sovmorgon (till 6.30 sen hade jag svårt att somna om...). Jag såg på Zootropolis innan jag började göra mig i ordning för att åka ner till stan för att möta upp Ellen. Vi gick en sväng på stan och jag köpte äntligen min efterlängtade jacka jag letat efter och ett par solglasögon (nu är jag äntligen helt redo för Kreta -solglasögon, bikini x2 och shorts var vad jag hade på min inköpslista inför Kreta, och nu är allt hittat (y) ). Vi valde att äta på Spicy, som aldrig är helt fel egentligen -mums! Vi tog sen vår promenad vid strömmen och bara njöt av värmen och solen. Planen var egentligen att köpa med oss något gott hem till Ellen och sen bara ha en filmkväll. Vi valde istället att åka hem till mig och sova över. När vi kom hem så tog i en kvällspromenad innan vi gick hem och såg på Bates Motel och Systrar i Jeans.
 
Vi vaknade vid 10.30, åt frukost och gick ut på ännu en promenad och fick se ett helt fält av raps. Så fint! Vi tog cyklarna ner till stan och satte oss vid Brödernas Café och fikade innan jag mötte upp kusin Simon för att gå och se X-Men: Apocalypse. 
 
Min vardag | | En kommentar |

Måndag 16 maj

Efter att ha jobbat över en timme i fredagskväll så tog jag äntligen helg vid 20.10. I lördags började jag med en sovmorgon till klockan 9, vilket kanske inte är så länge, men det är skönt att slippa sätta ett alarm och bara få sova hur länge man kan. Utvilad och glad påbörjade dagen med några avsnitt av New Girl, innan jag åkte ner på stan och till Hageby för att handla lite saker till kvällen. Amanda kom vid 19.30, vi gjorde tacos och dukade upp med godsaker -godis, naturgodis, jordgubbar & nutella (!)- till Eurovision. Kvällen blev mer än lyckad och Måns och Petra totalägde som programledare. Ukraina var inte direkt min favorit under kvällen, snarare Frankrike och faktiskt Ryssland. Men kvällen blev ju bra ändå, Sverige kom på en femte plats (y).
 
Söndagen spenderade jag med näsan i min bok -Me Before You. Jag har dragit ut på den här boken väldigt länge, men igår tog jag tag i slutet och det slutade med att tårarna bara rann och jag blev förbannad. Men lika mycket som jag hatar boken älskar jag den, så nu kan jag knappt vänta på filmen som kommer ut i juni. Jag har i alla fall beställt uppföljaren så jag behöver inte riktigt säga hejdå till karaktärerna än :).
 
Förutom jobb har jag ingenting planerat förutom att jag ska försöka hinna/orka baka efter jobbet imorgon (y).
Min vardag | | Kommentera |
Upp