London & Portugal del 2

Det blev ännu en gång inga timmar sömn innan nästa resa. 02.15 hämtade en taxi oss utanför hotellet i London, fruktansvärt trötta var vi båda, och hade egentligen sett fram emot en tyst taxitur på ca 25 minuter, men vår taxigubbe var väldigt pigg och glad och höll inte tyst, vilket på ett sätt var positivt då vi blev lite mer vakna. Efter taxin tog vi ett tåg på 40 minuter innan vi äntligen kom fram till Gatwick. Där väntades sen 2 timmars väntan på bagageincheckning på ett iskallt golv, till sist hade jag 3 tröjor på mig då jag frös så mycket.
 
Vid 05 när incheckningen öppnade, utbröt helvetet. Flyget var inställt. Flyget till Portugal var inställt, vi fick en papperslapp som vi skulle läsa på, om vad vi kunde göra. Vi blev så stumma av förvåning att vi tog lappen, drog med oss våra väskor och satte oss på en bänk en bit ifrån. Vi var inte beredda på detta, visste inte vad vi skulle göra, åker vi tllbaka till London, försöker vi få ett flyg hem till Sverige? Vi var trötta, kalla och otroligt förbannade över situationen. Men efter ca 5-10 minuter hörde vi ett otroligt härjande från vår incheckningsdisk, så vi gick tillbaka, britterna vi skulle resa med kunde inte hålla tyst och accepterade inte detta, så de skrek och gapade att de vid disken måste dubbelkolla detta, ring flygbolaget och kolla med dem, och efter mycket om och men så visade det sig att de hade fått fel information, det var inte vårt flyg som var inställt utan ett annat?? Så det var vår roliga, tidiga morgon på Gatwick.

Vi landade i Faro vid 11-tiden. Liten flygplats, så mycket folk, tog ca 45 minuter att ens ta sig igenom passkontrollen, vi slapp åtminstone att vänta på bagaget så det var positivt. Fick dock vänta på en buss som skulle ta oss till vår stad -Lagos. Kom fram vid 16 har jag för mig, hotellet var magiskt. En stor resort, stort rum, frukostbuffén var bland det bästa jag ätit, shuttlebuss från hotellet till stranden, handdukskort, så man fick hämta ut sina egna handdukar, gratis solbäddar på stranden som tillhörde hotellet -perfekt. 
Nu väntades äntligen en riktig solsemester, med bara sol, bad, god mat, lite shopping, sightseeing. Det behövdes efter både London och kaoset på flygplatsen. Vi gjorde inte så mycket, ena dagen tog vi en båttur längs Algarvekusten -hur vackert som helst! Sen strosade vi omkring i gamla stan några kvällar för det var galet mysigt. Jag har verkligen ingenting att klaga på angående Lagos, kan verkligen tipsa om den staden i Portugal, den var lagom stor med gångavstånd nästintill överallt, god mat och flera stränder. 
Vi fick verkligen till en drömsemester denna gång med. Äntligen fick vi åka iväg utanför Sverige och vi gjorde det ordentligt med 2 resor 
Resor | | Kommentera |
Upp