En söt efterrätt

Nu i helgen så ville jag bjuda familjen på någon god efterrätt och eftersom jag och Angeliqa gjorde vaniljpannacotta till redovisningen i fredags, och det uppskattades väldigt mycket, därför valde jag att göra just det. Jag bestämde mig sedan för att dekorera med hallon och blåbär, vilket resulterade i en god kombination tillsammans med pannacottan :)

Vaniljpannacotta

Tid: 15 minuter + 2 timmar till att stelna
4-6 portioner

Ingredienser:

5 dl vispgrädde
1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
3 st gelatinblad

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i blöt (står på förpackningen hur man gör)

2. Om du använder vaniljstång:
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

3. Om du använder vaniljsocker:
Häll i vispgrädde i en kastrull och tillsätt strösocker och vaniljsocker.

4. Rör om och koka upp. Låt det sedan puttra 1-2 minuter. 
Ta av kastrullen från plattan. Viktigt, det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig!

5. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

6. (Sila bort vaniljstången.)

7. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

8. Dekorera sedan med det du själv vill ha. T.ex. bär.

Min vardag | | Kommentera |

Long time, no see

Hålli hallå! :). Det känns som om det är ett bra tag sedan jag skev ett riktigt inlägg om vad som händer i mitt liv just nu. Så jag kände att det var dags.
 
Förra veckan var det förhandsvisning med bioklubben som gällde. De visade filmen Warm Bodies, jag hade hoppats på att den skulle vara bättre. Den är godkänd, men inte mycket mer tyvärr. I helgen sov jag hos Ellen, då blev det filmer, promenader och snack. Denna vecka har bjudit på mer bio. Bioklubben förhandsvisade en brittisk komedi som heter I give it a year. Jag gick och såg den med Louise, och den filmen däremot var riktigt rolig! Som vi skrattade! :)
 
Sedan så har jag och Angeliqa jobbat med projektarbetet. Och imorse så var det dags för projektsredovisning för alla treor. Såhär såg vårt bord ut:
Igår så gjorde vi vaniljpannacotta som vi tog med och bjöd på. Jag måste säga det att jag känner mig både nöjd och stolt över kokboken vi har fått ihop. Nu är det bara att skriva klart projektrapporten, sedan så är hela projektarbetet klart :)
Min vardag | | Kommentera |

Efter 6 veckor

Nu är det dags. Efter 6 veckor, 6 säsonger av en av världens bästa tv-serier, så är det dags för att finalen av Lost. Jag har skjutit upp på de här två sista avsnitten väldigt länge nu, för jag vill inte att serien ska ta slut. På 6 veckor har jag sett alla 6 säsonger, gråtit en hel del och skrattat minst lika mycket. Inte visste jag att jag kunde falla pladask för en tv-serie som var populär för flera år sen. Men det har jag minsann, och nu är slutet här.
Hehe... japp, det här inlägget kanske blev lite cheesy, men vad tusan, även om jag ser på mycket filmer och serier, så toppar Lost rätt många.
Film, Min vardag, Videos | | Kommentera |
Upp