Svensk sommar

Bråvalla...? Nej inte för min del, inte vad jag har planerat i alla fall, men vem vet det kan ju bli något spontanbesök. Vad gör jag då när jag inte är på Bråvalla som resten av halva stan? Jo, jobbar, shoppar och går på bio. Förra veckan blev rekordmånga biobesök för min del, The Fault in Our StarsWalking on Sunshine (medlemskväll) och 22 Jump Street. Efter att ha fällt många tårar till TFIOS så var det en rejäl lättnad att få skratta av sig till 22 Jump Street

Den här veckan så har det blivit en del jobb, men ändå andra roligheter. Igår (torsdag) så träffade jag Emelie, vi tog oss en promenad runt härliga strömmen, åt mat på stan och sedan så slog vi oss ner (japp ni gissar nog rätt) i biosalongen för en skräckfilm -Oculus. Idag blev det ett kärt återseende för mig och Madelene, vi tog en fika på stan, pratade om allt mellan himmel och jord men mestadels om TFIOS. Sedan fortsatte vi på stan och efter någon timme så var jag en aning fattigare men helnöjd med mina inköp som bestod av -en klänning, 2 par skor och 2 böcker. Sen väntade jobbet en kort stund, nu är jag hemma, och har precis kramat ur vatten ur strumporna, jeansen praktiskt taget droppade när jag hängde upp dem. Är det svensk sommar måntro...?

Nu ska jag sätta mig tillrätta i fåtöljen och fortsätta på en av böckerna jag håller på med, sen har jag ju en del andra böcker som ska läsas, så det är bara att sätta igång :). 
Min vardag | | Kommentera |

En otrolig film - The Fault In Our Stars

 
Hazel och Augustus är två ovanliga tonåringar som har en hel del gemensamt; en kvick och syrlig humor, ett förakt för det traditionella och en kärlek som tar med dem - och oss - på en oförglömlig resa.
Igår var det äntligen dags. Egentligen var det planerat att jag och Sanna skulle gå och se The Fault in our Stars nu på söndag, på premiärdagen, men konstigt nog hade jag missat att det var smygpremiär redan igår kväll. På något mirakulöst sätt fick vi två platser, rätt bra platser och fick se filmen som jag längtat till. Jag tror inte jag har sett någon film som följer en bok så exakt som denna gjorde. Huvudpersonerna som spelades av Shailene Woodley och Ansel Algort var helt otroliga i rollerna som Hazel och Augustus. Vi fick skratta och vi fick gråta något så otroligt mycket, jag har nog inte varit med om när en hel biosalong sitter och snyftar genom filmen och sen när filmen var slut och eftertexterna kom, så bröt det ut i ett stort gråtkalas. Egentligen rätt häftigt.
 
Jag läste ut boken i januari och kände mig som jag skrev då -väldigt tom. Nu känner jag exakt likadant efter att ha sett filmen, det var en riktig känslokarusell även fast jag läst boken innan och visste precis vad som skulle hända. Men en så galet bra film, gå och se den, föhoppningsvis kommer ni inte ångra er.
 
Mitt betyg: 5/5
Film | | En kommentar |

Början av sommaren

Sommar. Nu är det verkligen sommar, och det är underbart. Eller vad säger ni...? Sol, bad, värme och massor av glass. Inget bad än så länge för min del, men jag hoppas att det blir av snart, men glass, mängder av glass har det hunnit blivit. Som ni vet har jag fortfarande väldigt många böcker att läsa, men istället för att fortsätta att läsa dem så går jag nu igenom en gammal bokserie som jag läste för ett par år sedan. Varför undrar ni kanske, japp jag vet faktiskt inte, jag håller med om att det är rätt dumt när jag har så många böcker men men. 

Nu har jag gått in på sommarschema på jobbet, 80% rätt bra ändå. Fortfarande lite tråkigt att kanske sitta inne hela dagen när det är fint ute, men eftersom det är 80% har jag ändå vissa dagar jag slutar tidigt, börjar sent eller är ledig så det känns bra. Jag har ju inte bloggat på ungefär 3 veckor, men egentligen har ni inte missat någonting, jag har inte gjort något speciellt mer än var på Harry Potter utställnigen som var helt grym. Och det menar jag verkligen, jag och Angeliqa gick på förhandspremiären av utställningen, vi fick träffa Oliver och James Phelps aka Weasley tvillingarna från filmerna, vilket var rätt stort. Själva utställningen var underbar, och jag vet att jag kommer gå på den ännu en gång senare i år, då en viss Ellen kommer hem i september. Och det ser vi fram emot eller hur Ellen...?

Tänk att 2013/2014 har gått så fort som det gjort, och september är ju faktiskt här alldeles snart och då kommer jag att få träffa bästa Ellen igen, vi har redan hunnit planera en hel del vi tänkt göra haha, får se om vi kommer göra allt, men förhoppningsvis, kanske inte allt på samma gång. Men som jag ser fram emot att träffa dig igen! Snart ett år sen vi sa hejdå, och nu är det snart hej igen :).

Förutom jobb, böcker och värme så har jag träffat lite kompisar och gått lite mer på bio. Idag så hade jag och Emelie picknick i Vasaparken, tränade med Emma nu på kvällen, och igår så gick Alice ut nian, tänk att det är 4 år sen, Emma, AmandaSanna...? haha.
Min vardag | | Kommentera |
Upp