Rom & London del 2

Även fast dagarna i Rom var helt amazing, så var det ju London vi gick och väntade på. Så i torsdags morse lämnade vi hotellet i Rom vid 04 på morgonen och planet mot London lyfte 07 (skulle lyfta 06.30, men det var Ryan Air, så ingen blev nog förvånad).
 
Vi kom i alla fall fram till vårt andra hem på runt strax efter 09, men då (såklart), så var det något strul så vi fick sitta i planet ca 45 minuter innan vi fick gå av. Vi hämtade vårt bagage och tog sen bussen in till London. Att sen ta tunnelbana med 2 stora resväskor och 2 ryggsäckar var inte det bästa kanske, men vi klarade av det. Vi hittade vårt hotell snabbt -bästa hotellet jag bott på tror jag, Millenium Gloucester Hotel. Ett 4-stjärnigt hotell, fanns ingenting att klaga på, allt var verkligen toppen. Rummet, frukosten, servicen var perfekt. Kan verkligen rekommenderas! När vi kom fram till hotellet så var det för tidigt för att checka in, men vi lämnade väskorna och begav oss ut för att äta lite snabb lunch. Sen tog vi tunnelbanan till Camden för att köpa neonpennor och jag köpte mig även ett par nya solglasögon. Väl tillbaka på hotellet så hade vi inte så lång tid på oss, duschade och fixade oss i ordning för att sen ta tunnelbanan in till Leicester Square och äta middag på TGI: Fridays. Köpte även med oss lite godis efter maten, då vi skulle gå på musikal och se Book of Mormon. Guldvärd är den musikalen! Vi satt på tredje raden och såg galet bra och skrattade så att vi fick tårar i ögonen. Älskar den musikalen. 
Fredag. Finally. Dagen vi väntat på i 11 månader var här. Kvällen då vi äntligen skulle få se Ed Sheeran live igen. I år är det 3 år sen vi såg honom live i Dublin. Och nu var dagen här igen. Vi tog lite sovmorgon till 9.30, åt en bamsefrukost bestående av allt möjligt. Tog det lite lugnt på rummet och fixade oss innan vi började bege oss mot Wembley (!!). När vi kom fram till Wembley, så tog vi först en tur vid arenan (som för övrigt var hur stor som helst), hämtade ut våra biljetter och kollade var vi skulle sätta oss i kön. Sen så gick vi till McDonald's för att äta lunch och så handlade vi lite fika och vatten som vi skulle ha i kön. Efter det var det egentligen bara att sätta sig i kön, vi var inte längst fram direkt, men inte så långt bak som vi hade tänkt oss.  Vi kom vid 14, och satt där i 3 timmar innan de släppte in oss på arenan. Tiden i kön gick ändå relativt snabbt, solen sken, vi fikade och målade färgglada prickar i ansiktet med pennorna vi köpt i Camden. Spänningen när vi skulle in på arenan var enorm, de släppte in folk lite i taget då det var 3 olika gater som skulle in. Det häftiga var när vi kom in, nerför trapporna på arenan och såg alla säkerhetsvakter nere på golvet, de stod på rad och höll varandra i händerna och vi skulle ställa oss bakom. Sen långsamt började de gå framåt (för att ingen skulle börja springa), när det var ca 10 meter kvar till scenen så släppte de oss, och alla sprang, det var det sjukaste men bästa jag varit med om. På nåt sätt så kom vi riktigt långt fram, ca 5 personer framför oss innan scenen. Så häftigt. På Wembley liksom. Sen började ännu en lång väntan. Runt 18.30 kom dock Jamie Lawson (väldigt bra), och det andra förbandet som var Anne-Marie, kom 19.30 och efter henne var det bara en halvtimme kvar till Ed. 
Ed Sheeran. Wow. Som vi dansade, sjöng och skrek har jag nog aldrig gjort förut. Det var en upplevelse utöver det vanliga. Det var så otroligt häftigt, roligt och så så bra. Hans låtar är ju helt underbara och att vi stod så nära som vi gjorde, gjorde hela upplevelsen ännu bättre. Herregud. Vilken tur att vi har en till konsert med honom i Stockholm i juli att se fram emot, för det här gick så snabbt. När konserten var över vid 22.30, så skulle hela Wembley ta tunnelbanan, rätt galet att ha hela den folkmassan framför oss (då vi stod rätt långt bak), men det gick ändå relativt smidigt måste jag säga. Vi kom hem till hotellet strax efter midnatt och var inte ett dugg trötta, men somnade till sist lite senare efter världens bästa dag ❣
Lördagen började vi med lite sovmorgon igen till 9.30, åt en god frukost och åkte till sist in till London strax innan lunch. Vi råkade komma över West End Live, vid Trafalgar Square, massor av musikaler som uppträdde ca 15 minuter var. Vi såg Chicago och Mamma Mia, innan vi tyckte att det faktiskt räckte, då det var hur mycket folk som helst. Samtidigt hur roligt som helst, då det var gratis. Lördagen blev en riktigt shoppingdag, vi shoppade ordentligt bland våra favoritbutiker på Regent Street, tog en paus för sen lunch och fortsatte sen lite till. På kvällen åt vi -äntligen Nandos, såååå gott! Vi åkte sen ut till Towern lite senare på kvällen och tog en lång promenad längs Towern, Tower Bridge och vattnet. 
 
I söndags så valde vi att först åka till Notting Hill, där vi faktiskt aldrig varit förut. Men det såg precis ut som på bilderna man sett, små och stora färgglada hus, den stora portobello road market var hur rolig som helst att gå på, då det fanns hur mycket som helst. Vi köpte oss en varsin cupcake från The Hummingbird Bakery -då jag har den bakboken hemma, och så köpte jag mig även en enkel väska. Vi hittade faktiskt The Travel Book Shop och den blå dörren från Notting Hill filmen, så det var roligt! På eftermiddagen så fortsatte vår shopping på Oxford Street och avslutade vår dag med middag vid Leicester Sqaure. På måndagen började vi med att besöka Harrods, gick en promenad i Hyde Park och avslutade med några butiker på Oxford igen. Det var blandade känslor inför att åka hem på tisdagen, då vi har haft världens bästa vecka, tråkigt såklart, men samtidigt kände vi att vi hade gjort allt vi ville i båda städerna. 
 
Rom, London och Ed Sheeran, kunde inte blivit bättre ❣
Min vardag, Resor | |
Upp